Vi vill skapa en hållbar trädgård – för alla

Vi strävar alltid efter att jobba långsiktigt och hållbart i alla projekt. Men vissa uppdrag och samarbeten sticker ut lite extra.  

Här kan du läsa om ett sådant uppdrag Dagvattendammen i Ersbo som vi genomfört tillsammans med NCC på uppdrag av Gävle kommun. Ett annat spännande samarbete är test av biogödsel tillsammans med med Ekogas AB, Gästrike Återvinnare och Gavlegårdarna. Och hur är det nu gör du alltid helt genomtänkta växtval? Här ger vi dig några minnesregler för att göra nästa växtinköp mer hållbart.  

Dagvattendammen Ersbo industriområde
Hållbara projekt, utformning av dagvattendamm

Utformning i storformat i Ersbo

I Ersbo industriområde har NCC anlagt en dagvattendamm på uppdrag av Gävle Kommun. Vårt uppdrag var att ta fram ett utformningsförslag som tog hänsyn till dammens olika funktioner, exempelvis rening av vägdagvatten för skydd av grundvattentäkt, att göra dammen estetiskt tilltalande men framför allt att utforma den att djur och växter som är viktiga för vårt ekosystem ska fungera.

Läs mer om uppdraget »

Rätt växt på rätt plats

Rätt växt på rätt plats

Står du ibland på plantskolan och funderar över om du valt rätt växt? Och väl på plats har växten inte alls utvecklats som du hade hoppats – eller etiketten hade lovat. Och i värsta fall har växten helt tynat bort efter någon säsong. Vi har nog alla varit i samma situation. Men det finns faktiskt några minnesregler som kan vara bra att komma ihåg nästa gång du står där med en läcker planta i handen.

Läs mer om uppdraget »

Hållbara projekt, utformning av dagvattendamm

Biogödsel - restprodukt som gör gott

I Forsbacka utanför Gävle finns en Biogasanläggning som producerar biogas till regionen. Den restprodukt som bildas i samband med produktion av biogas är en näringsrik rötmassa, så kallad organiskt biogödsel. Tillsammans med Ekogas AB, Gästrike Återvinnare och Gavlegårdarna har vi under året genomfört tester för att se om biogödsel kan ge en positiv effekt för växterna i några av våra planteringar.

Läs mer om uppdraget »